domingo, 17 de agosto de 2014

Circular de Montserrat. Per companys d' UGEL Sabadell.





Hola companys!:

El passat día 9 d'Agost, un grapat de companys vam anar al massís de Montserrat a fer la circular de can maçana al monestir. És una ruta força exigent pel desnivell i la durada, pero enormement agraïda.
Al llarg del recorregut podrem gaudir d'unes vistes immillorables de totes les comarques confrontants, de les entranyes del massís de montserrat, així com de canals, boscos, agulles,...que de ben segur us faran passar una bonica jornada.
Començem la ruta al parking de can maçana, on revisem la motxilla i engegem a caminar de seguida.
Agafem la pista forestal que s'encamina a montserrat, trobant primer el mirador de can maçana i el coll de guirló per després torçar a la dreta en direcció el refugi vicenç barbé.
Als pocs minuts trobem una primera canal que superem amb facilitat, ajudant-nos amb les mans en alguna ocasió.
Un cop visitat el refugi vicenç barbé, continuem la ruta en direcció a les agulles gaudint dels boscos frondosos dels voltants dels frares encantats i el pas del príncep, aturant-nos a esmorzar al coll de port, d'on surt una ferrata que queda pendent per la propera.
Continuem caminant, mentre la boira a poc a poc, comença a escampar.
 Si fem la vista enrera, la imatge és espectacular.
 Donat que ja és migdia, farem una aturada al cim del montgrós, amb sant jeroni just davant, per refer-nos del primer tram, que hem recorregut a un bon ritme. La calor apreta i la humitat fa que haguem suat de valent. Per tant, ben hidratats i amb un bon entrepá a l'estomac, continuem la ruta.
 Al pas de les talaies ens aturem per fotografiar aquest increïble lloc. Baixarem tot seguit fins a un torrent, per tornar a pujar en direcció al gegant i el camell, que vorejarem enfilant-nos a l'esquerra en direcció al camí ample que ens durá a sant jeroni, el cim més alt de montserrat.
 Des de sant jeroni, les vistes son impressionants. Ens trobem ben bé a la meitat del nostre recorregut.
 Ens dirigim cap al monestir de montserrat seguint el torrent de santa maria, per després trencar a l'esquerra pel gr172, evitant així entrar al monestir-market de montserrat.
El camí de tornada és bastant més planer, tot i que la falta d'aigua (el 2 litres se'ns van fer curts) i la calor, fa que se'ns faci força dur. Tot i així, ens queda temps per visitar el monestir de sant benet i les diferents canals que donen a la vertent de monistrol de montserrat. Arribant al final, deixem per veure la roca foradada, ja que tant nosaltres com la 'Cica', estávem ben sedents, i ens encaminem directament al parking de can maçana per poder donar per finalitzada la nostra exitosa jornada.

Temps:8'15h
Desnivell: 1620m negatius/positius
Km: 22





No hay comentarios:

Publicar un comentario